Piimhappebakterid, Acidophilus Plus

Piimhappebakterid, Acidophilus Plus

Toidulisandid

53.10 

  • Kasulikud piimhappebakterid, mis takistavad “halbade” bakterite ja patogeensete seente vohamist.
  • Aitab tasakaalustada sinu seedeelundkonna normaalset mikrofloorat.
  • Kasulikke piimhappebaktereid sisaldav Acidophilus Plus ühendab baktrerite mõjujõu, teaduse ja kõrgtehnoloogia.
  • Ühes kapslis on viis miljardit elusorganismi, mis jäävad ellu mao happelises keskkonnas ja jõuavad seedekulglasse, kus nende tõhus toime mõjule pääseb.
Kogus

Piimhappebakterid

Juba aastatuhandeid on inimesed toiduks tarvitanud kasulike bakterite elutegevuse tagajärjel saadud piimatooteid. Nagu näiteks jogurtid, juustud, erinevad kääritatud/hapendatud piimad.

Tervisele kasulikud piimhappebakterid, mis takistavad “halbade” bakterite ja patogeensete seente vohamist, aitavad tasakaalustada meie seedeelundkonna normaalset mikrofloorat.

Kasulikke piimhappebaktereid sisaldav toidulisand Acidophilus Plus ühendab baktrerite mõjujõu, teaduse ja kõrgtehnoloogia.

Viimane on vajalik selleks, et elusorganismid elaksid üle mao happelise keskkonna. Igas kapslis olevad viis miljardit kasulikku bakterit, peaksid jõudma elusana pärale, et toetada seedekulgla optimaalset funktsioneerimist.

Bakteriaalne tasakaal seedetraktis.

Inimese seedetrakt on väga mitmekülgne ja keeruline ökosüsteem, milles elab rohkem kui 400 liiki erinevaid baktereid. Nende tähtsust demonstreerib kujukalt fakt, et ainuüksi jämesooles on baktereid 1,5 kilogrammi!

Mitte kõik bakterid ei oma ühesugust mõju – mõned on kasulikud ja hea tervise seisukohalt vajalikud, teised jällegi toodavad mürke, mis organismi kahjustavad.

Piimhappebakterid on tervisele kasulikud – muutes laktoosi (piimasuhkur) piimhappeks alandavad nad käärsoole pH-taset ja tõkestavad kahjulike bakterite kasvu. Kui piimhappebakterite arvukus langeb, siis suureneb ebasoovitavate bakterite hulk.

Bakteriaalse tasakaalu rikkumine – „heade“ bakterite nappus või „halbade“ bakterite liigne vohamine – võib kaasa tuua tõsiseid tagajärgi.

Kuidas piimhappebakterid tervist mõjutavad.

Piimhappebakterid seovad erinevaid mürke ja sappi, muutes need tervisele ohututeks. Selle protsessi tulemusel bakterid surevad ja tekib tahke jääkprodukt, mis takistab mürkainete imendumist ning väljutatakse kehast.

Lactobacillus acidophilus, mis on kõige tuntum kasulik bakter, võeti esmakordselt toidulisandina kasutusele 1920-
ndatel. 1935. aastal avaldati esimesed kliiniliste katsete tulemused, millega tõestati acidophilus`e seedimist korrastav
toime.

Sellest alates on teadlased avastanud hulgaliselt muidki piimhappebakterite tervisele kasulikult mõjuvaid omadusi, mis ühel või teisel moel põhjustavad järgmist:

  • võime toota piimhapet, tõstes sellega soolestikus valitseva keskkonna happelisust ja vähendades selliste kahjulike bakterite nagu ClostridiumSalmonellaShigellaja E. coli arvukust
  • võime vähendada erinevate mürgiste ja kantserogeenseteühendite teket
  • võime aidata mineraalainetel, eriti kaltsiumil, paremini imenduda
  • võime toota laktoosist, mida paljud inimesed ei talu, piimhapet. Kuna hapendatud piimatoodete laktoosisisaldus on madalam kui piimal, siis on nad paremini vastuvõetavad. Lisaks suudavad laktobatsillid tootaensüüme, mis laktoosi lõhustavad
  • võime toota erinevaid antibiootilisi aineid (atsidofiliin,bakteriotsiin, jne)
  • võime toota vitamiine, eriti vitamiini K ja B-grupivitamiine
  • võime toimida „halbade“ bakterite tõrjujatena.

Iga liik kasulikke baktereid on unikaalne – igaüks toodab ainult temale omaseid ensüüme, teeb kahjutuks erinevaid mürke ja asustab seedetrakti erinevat osa. Just see on põhjus, miks organismis peaks esinema laias valikus baktereid.

Head bakterid suurendavad seedeelundite vastupanuvõimet ebasoovitavate bakterite rünnakute suhtes. Kui see vastupanuvõime on madal, siis on ka piimhappebakterite arvukus seedekulglas tavalisest hulga madalam.

Probiootikumide puudus.

Järgmised tegurid võivad vähendada heade bakterite hulka ja rikkuda seedetrakti bakteriaalset tasakaalu:

  • antibiootikumid, mis võivad tappa nii häid kui halbu baktereid
  • erinevad medikamendid
  • söömisharjumused (töödeldud, kiudainetevaene toit)
  • krooniline kõhulahtisus
  • stress.

Pahatihti ei saa me toiduga piisavalt häid baktereid, sest isegi kui toidus leidub elavaid baktereid, tuleb jogurtit süüa tohututes kogustes, et saada neid sealt vajalikul hulgal.

See on põhjustatud järgmistest asjaoludest:

  • enamus laiatarbetooteid ei sisalda peale pastöriseerimist eluskultuure
  • laboratooriumikatsed on näidanud, et hapendatud piimatoodetes ei leidu üldse lubatud bakteriliike või leidub neid väga vähesel määral
  • kuumtöötlemisel eluskultuurid hävivad. Kõiki hapendatud piimatooteid tuleks süüa ilma kuumtöötlemata, et saada sealt kätte probiootikume
  • Kasulikud bakterid hävivad mao happelises keskkonnas. Selle tõttu jõuavad ainult vähesed elusorganismid soolestikku, kus nende kasulikud omadused avalduda saavad.

Acidophilus Plus säilitab tervisliku tasakaalu.

Ideaalne oleks, kui me iga päev sööksime suures valikus erinevaid hapendatud piimatooteid, et organism sealt vajalikke piimhappebaktereid saaks. Paraku ei ole selline tarbimisviis kuigi praktiline, mistõttu seda lihtsalt ei tehta.

NeoLife on välja valinud ja kapslisse pannud parimate naturaalsete piimatoodete kogumi. Selles on Euroopast pärineva jogurti, atsidofiilpiima, bifidus-baktereid sisaldava piima jayakulti (populaarne Jaapani-päritolu hapupiim) valmistamiseks kasutatavad bakterid.

Kõigi liikide samasust kontrollitakse pidevalt ja rangelt, et tagada õigete bakteriliikide olemasolu tootes, milles on esindatud viis liiki piimhappebaktereid võrdses suhtes.

  • Lactobacillus acidophilus
  • Lactobacillus bulgaricus
  • Lactobacillus paracasei
  • Bifidobacterium animalis
  • Streptococcus thermophilus

Mugav tarbida.

Samal ajal kui piimatoodete realiseerimistähtaeg on lühike, on Acidophilus Plus`i aegumistähtaeg õige kohtlemise puhul (hoitakse jahedas, kuivas kohas ja peale avamist külmikus) tunduvalt pikem.

Samuti on hapendatud piimatooteid ebamugav transportida, hoiustada ja mõnikord isegi hankida. Acidophilus Plus`iga seda muret pole – mugav kaasa võtta igale poole, kuhu iganes sa satud.

Ainult üks kapsel Acidophilus Plus`i päevas aitab hoida sinu seedekulglas bakteriaalset tasakaalu.

Tõhus toime.

NeoLife kasvatab bakterikultuure rangelt kontrollitud tingimustes, et tagada aktiivsete bakterite kõrge tase. Need numbrid on hoopis suuremad kui hapendatud piimatoodete portsjonites.

Seedekulgla tervisliku mikrofloora tagamiseks peaks seal elama igapäevaselt 100 miljonit kuni miljard bakterit. Acidophilus Plus`i iga kapsel sisaldab viis miljardit elujõulist kasulikku bakterit.

Jõuab sinna, kus toimima peab.

Suure hulga elusbakterite jõudmine õigesse kohta seedekulglas vaatamata tugevalt happelisele maos valitsevale keskkonnale, on võimalik tänu unikaalsele „Targeted delivery“-tehnoloogiale.

Erinevat liiki bakterid ühendatakse happelises keskkonnas lahustumatute geeljate polüsahhariididega ja pannakse omakorda želatiinist kapslisse.

Jõudes mao tugevalt happelisse keskkonda, kapsel lahustub ja selle sisu moodustab lahustumatu raamistiku, mis kaitseb baktereid ellujäämise nimel.

Seejärel liigub mao sisu seedekulglasse, kus Gel-Gard kaitsevõrk lahustub ja aktiivsed bakterid pääsevad vabadusse just õiges kohas, et saaksid oma tegevusega maksimaalset kasu tuua.

Küsimused ja vastused.


K: Kas ma võin tarbida Acidophilus Plus`i, kui ma ei talu laktoosi?

V: Jah, võid. Selles tootes sisalduvad probiootikumid on kasvatatud küll piimatoodetes, kuid nad on puhastatud ning võimalik allesjäänud laktoosihulk on imeväike selleks, et laktoositalumatuse all kannataval inimesel võiksis tekkida haigusnähud. Veelgi enam, laktobatsillid on võimelised tootma laktaasi, mis on laktoosi lõhustav ensüüm ja aitab seedida piimatooteid.

K: Kui ma tarbin piimatooteid, siis kas peaksin ikkagi võtma Acidophilus Plus`i?
V: Mitte kõik piimatooted ei sisalda elusaid aktiivseid kultuure, kuigi neid reklaamitakse kui tervislikke tooteid. Isegi kui neis leidub kasulikke baktereid, on küsitav, kui palju baktereid jääb ellu mao happelises keskkonnas. Acidophilus Plus`i tarbides on tagatud, et märkimisväärne kogus kasulikke baktereid jõuab seedetraktis sinna, kuhu vaja.

K: Toote etiketil on kirjas, et Acidophilus Plus sisaldab bakterit streptococcus. Kas see pole mitte kahjulik bakter, mis põhjustab neelupõletikku?
V: Ei. “Streptococcus” viitab ainult bakteri kujule ja sellel pole midagi pistmist selle kasuliku või kahjuliku mõjuga tervisele (“strept” tähendab kerakujuline ja “coccus” tähendab ümmargune). Acidophilus Plus`i koostises on Streptococcus thermophilus, mida on aastasadu turvaliselt kasutatud hapendatud piimatoodete saamiseks. Neelupõletikku põhjustava bakteriliigi nimi on Streptococcus pyogenes.

K: Kas Acidophilus Plus`i purki tuleb enne avamist hoida külmas?
V: Kuigi see pole vajalik, võib toote säilivusaega veelgi pikendada, kui hoida Acidophilus Plus`i purki enne avamist külmas. Küll aga tuleks peale purgi avamist hoida seda külmkapis, et tagada kasulike kultuuride säilimine elusana.


ETIKETI TEAVE
Koostisosad: bakterite kontsentreeritud segu (40%, 5 miljardit bakterit kapsli kohta: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii bulgaricus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium animalis, Streptococcus thermophilus, lõssipulber (piim)), maltodekstriin (21%), želatiin (21%), mahuaine (mikrokristalne tselluloos) (16%), paakumisvastane aine (rasvhapete magneesiumsoolad), värvaine (titaandioksiid).
Soovitatav päevane kogus: 1 kapsel.
Säilitamine: kuivas ja jahedas, lastele kättesaamatus kohas, peale avamist soovitatavalt külmkapis.
Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili.
Parim enne pakendil märgitud kuu lõppu.
Tootja: Starter Corporation A/S, Hørsholm,Taani.
60 kapslit – Netokogus 14 g

Sulle võib meeldida ka…