Kaunis ja terve nahk.
0
kaunis ja terve nahk

Nahahooldus väljastpoolt sisse ja seestpoolt välja.

Kui vaatad televiisorit, külastad jaekauplusi või sirvid ajakirja – kõikjal pommitatakse sind nahahoolduse nõuannete ja tootereklaamidega, mis lubavad su nahaga imesid teha.
Imekreemi ega -toitu ei ole paraku olemas, mis üleöö su naha igavesti nooreks muudaks, sest kui oleks, siis poleks ühtegi teist toodet enam vaja ning ilutoodete lettidel ei pakutaks sedavõrd rikkalikku tootevalikut.

Kortsude, lotendava naha ja muude levinud nahaprobleemide tekkimine võib võtta aastaid, seega on ka selge, et nende parandamine võtab aega ja nõuab kindlat rutiini.

Tervislik elustiil käsikäes korraliku toitumise ja kvaliteetse nahahoolduse rutiiniga võib pakkuda su nahale kõike vajalikku, et end hästi tunda ning särav välja näha.

Tänapäeval teatakse nahast ja vananemisest rohkem kui kunagi varem ning pidevalt uuritakse ning täiustatakse seda valdkonda. Vananemine on täiesti loomulik protsess, kuid on kindlaid tõendeid, kuidas keskkonnategurid kiirendavad ja võimendavad loomulikku vananemisprotsessi.

Nende tegurite mõistmine aitab paremini nahka kaitsta ja võtta tarvitusele ennetavaid meetmeid. Lisaks ennetamisele on põhjalikult uuritud koostisosi ja toitaineid, mis on suunatud naha erinevatele tahkudele ja aitavad seda mitmel moel parendada.
Mõned koostisosad toimivad nahapinnal, mõned toitained aga seespidiselt ning mõned suisa mõlemal viisil, väljastpoolt sissepoole ja seestpoolt väljapoole.

Järgnevalt heidame pilgu tervisliku vananemise vaenlastele ja näitame tõhusaid faktidel põhinevaid lahendusi kauni ja terve naha saavutamiseks.

Keskkonna mõjud sinu nahale.

Peaaegu kõik, mis keskkonnas toimub, mõjutab sinu nahka, kuigi naha kohanemisvõime aitab seda mõju vähendada. Näiteks kandes villast sviitrit, hakkab nahk alguses sügelema, kuid ajapikku sügelus kaob. Veelgi märkamatuks jääb kohanemine niiskusega. Teatud kliimas on õhu niiskustase pidevalt kõrge, samas kui meie kliimavöötmes see varieerub erinevatel aastaaegadel.

Reisides ühest kliimavöötmest teise, on need muutused eriti märgatavad. Kuidas on aga väiksemate muutustega? Kas märkad vahet, kui astud tänavalt õhukonditsioneeriga siseruumidesse?

Soe õhk mahutab rohkem vett kui külm õhk, seetõttu on kuumad suvepäevad tihti ka udused. Keskmine inimene veedab tunduvalt rohkem aega siseruumides kui õues. Kliimaseadmeid on kontorites, kodudes ja kaubanduskeskustes. Need eemaldavad õhust niiskuse ehk vähendavad niiskustaset, mis omakorda muudab naha pH-d ning kahjustab naha kaitsebarjääri funktsiooni.

Uuringu käigus hoiti osalejaid kuue tunni jooksul madala õhuniiskusega ruumis ja leiti, et stratum corneum (epidermise välimine kiht, tuntud ka kui “sarvjas kiht”) kannatas märkimisväärse veekao all.

Lisaks sellele leidsid uurijad, et osalejate naha kareduse parameetrid tõusid. Selle põhjal saadi järeldada, et kuiv keskkond aitab kaasa naha dehüdratsiooni ja peenikeste kortsude tekkimisele.

Talv toob endaga kaasa lausa topeltkoguse kuivust: väline külm õhk kombineerituna siseruumide kütmisest tingitud kuiva õhu efektiga.
Uurimuses, kus osales 440 Hiina naist, täheldati, et külmal talveperioodil naha niiskustase ja kaitsebarjääri funktsioon langes.

Rasu tootmine vähenes, nagu ka lipiidide jm looduslike niisutavate tegurite hulk. Naha kaitsebarjääri talitlushäired esinesid just vanemates vanusegruppides, põhjustades naha kaudu suurema veekaotuse (mida kutsutakse transepidermaalseks veekaotuseks) ning seeläbi ka naha kuivust.

Lahendused nahaprobleemidele.

Kaks lihtsat lahendust võivad vähendada erinevate aastaaegade ning siseruumide jahutus- ja küttesüsteemide dehüdreerivat mõju:

  1. Õhuniisutaja vähendab siseruumide jahutus- ja küttesüsteemide mõju, taastades õhu niiskustaset.
  2. Võimas niisutava toimega kreem suudab nahka niisutada, tugevdades lipiididega naha kaitsebarjääri ning vähendades transepidermilise veekaotuse taset. Kvaliteetsed niisutajad sisaldavad märkimisväärses koguses aktiivseid koostisosi, mille efektiivsus on leidnud tõestust.

Nahahooldustooted, mida võid usaldada.

Erinevaid ilutooteid on saadaval niivõrd palju, et raske on otsustada, millist brändi või milliseid tooteid valida.
NeoLife on tipptasemel toidulisanditega olnud juba üle 60 aasta maailmas esirinnas, luues tooteid, mis põhinevad loodusel ja on tagatud kõrgtehnoloogilise teadusega.

Täpselt samasuguse pühendumuse ja kompromissitu kvaliteedi püüdlusega on NeoLife koostanud tippteadusel põhineva nahahoolduse sarja Nutriance Organic. See on valminud ja kliiniliselt testitud koostöös merebioloogide ja Euroopa mainekate uurimis- ja dermatoloogiakeskustega.

Nutriance Organic nahahooldus sisaldab puhast merevett ja laia valikut meretaimi, mida toetavad teised hoolikalt valitud taimed ja aktiivsed koostisosad.

Nutriance Organic sarja vananemisvastane rakke aktiveeriv süsteem (Age Defying Cell Activating System) on loodud võitlema nähtavate vananemisilmingutega, varustades nahka oluliste toitainetega, toetades loomulikku pH-taset ning kaitstes naha kaitsebarjääri funktsiooni.

Abiks vananemisega võitlemisel.

Insta-Lift Eye Gel on Nutriance Organic sarja lisatoode, mis arvestab silmapiirkonna unikaalseid vajadusi. Selle kolmekordse toimega koostis sisaldab meretaimi ja teisi sünergias toimivaid fütotoitaineid, mis avaldavad silmakontuuri piirkonnale kohest pinguldavat mõju. Geel annab sära väsinud silmadele, vähendab tumedaid ringe silmade ümber, samuti turseid.

Rejuvenating Rich Cream’il on luksuslikult toitev koostis, mis varustab nahka oluliste elementidega, et tõsta naha niisutatust ja kaitset. Näokreemi meretaimedel põhinev koostis aitab võidelda vananemisilmingutega, taastada naha sära, parandada naha elastsust ning siluda peenikesi kortse ja jooni.


Rejuvenating Rich Cream’is on kombineeritud toimiv botaaniline kortsudevastane meretaimede kompleks (Botanical Anti-Aging Marine Complex ehk BAAM). Selles on ühendatud parkjuure ja merest pärinevate fütotoitainete jõud, mis madala ja kõrge molekulaarkaaluga hüaluroonhappe ja C-vitamiiniga sünergiliselt kaitsevad nahka ning taastavad selle sära.
Rikkalik kombinatsioon argaaniast, avokaadost, baobabist, sheast ja oliividest pärinevatest lipiididest toidab nahka oluliste rasvhapetega, mis toetades nahka kaitsvat lipiidide kihti hoiab ära dehüdreerumist. Kummeli, lavendli ja ylang ylangi eeterlikud õlid on rahustava ja lõõgastava toimega.

Kliiniliselt tõestatud tulemused.

  • Kliiniliselt tõestatud, et vähendab kortse kuni 38% kõigest 4 nädalaga (*Kortsude sügavuse ja pikkuse vähenemine pärast 4-nädalast igapäevast kasutamist. Tulemused võivad varieeruda).
  • Rejuvenating Rich Cream suurendab juba ühekordsel kasutamisel naha niiskustaset rohkem kui 50% võrra. Isegi peale 8 tundi püsib nahk 25% tavapärasest niisutatum.

* Kliiniliselt tõestatud kortsude sügavuse ja pikkuse vähenemine pärast 4-nädalast igapäevast kasutamist. Tulemused võivad varieeruda.

Pärast 4-nädalast igapäevast kasutamist:

  • 100% osalejatest tundsid, et nahk on püsivalt niisutatum
  • 95% leidsid, et nahk on toidetud
  • 95% leidsid, et nahk on siledam
  • 90% leidsid, et nahk on värske
  • 95% soovitaks seda toodet oma sõbrale

Hüaluroonhape.

Üks laialt tuntud nahahooldustoodete koostisosi on hüaluroonhape. Selle molekulil on unikaalne omadus hoida vett kinni, mistõttu ongi hüaluroonhappe ülesandeks naha sügavamas kihis ja osalt ka pindmises kihis niiskustasakaalu säilitamine.

Inimorganismis toodavad hüaluroonhapet rakud nimega fibroblastid. Seda leidub silmades, liigesevedelikus, sidekudedes, kuid peamiselt siiski nahas. Umbes kolmandik kehas olevast hüaluroonhappest igapäevaselt lagundatakse ja sünteesitakse. Vananedes see sünteesimise protsess aga aeglustub.

Selleks, et nahk näeks püsivalt pingul ja nooruslik välja, on selle niiskuse säilitamine ülioluline, seda eriti just talvepakases ja kütteperioodil siseruumides.
Selleks, et hüaluroonhape oleks efektiivne, pole ilmtingimata vaja seda kehas sünteesida. Uurimised on näidanud, et hüaluroonhappe naha pinnale kandmine toimib samuti positiivselt ehk kortsudevastaselt, pinguldades nahka seda niisutades ja elastsemaks muutes.

Hüaluroonhappe molekulid on erineva suuruse ja molekulaarkaaluga. Erineva suurusega molekule tuvastatakse keeruka meetodiga, mida nimetatakse Ramani mikropildistamiseks. On kindlaks tehtud, et väiksemad ja madalmolekulaarsed hüaluroonhappe molekulid tungivad läbi naha sarvkihi, samas kui suuremad ja raskemad molekulid jäävad naha pinnale.

Madala molekulaarkaaluga hüaluroonhape niisutab nahka ja vähendab nähtavaid kortse. Kõrge molekulaarkaaluga hüaluroonhape püsib aga naha pinnal, kus see seotakse veega või moodustab võrgustiku teiste hüaluroonhappe molekulidega. Sel viisil luuakse omamoodi hüdratsiooni barjäär, mis vähendab naha kaudu vedeliku kadu.

C-vitamiin.

C-vitamiini seostatakse peamiselt immuunsüsteemi normaalse talitlusega, kuid sel vitamiinil on oluline roll ka naha tervise juures. Normaalne nahk sisaldab suures koguses C-vitamiini, samas kui vananenud ja päikesekahjustatud nahas leidub seda vähem.

C-vitamiinil on mitmeid bioloogilisi rolle, sealhulgas rakkude kaitsmine oksüdatiivse stressi eest, mida võib põhjustada ultraviolett- ehk UV-kiirgus ja õhusaaste. Lisaks on tõestatud ka C-vitamiini osalemine kollageeni moodustumisel, mis teadupärast vananemisega aeglustub.

Kollageen on valk, mida leidub kogu kehas ja mis pakub nahale olulist struktuurset tuge, aidates seda hoida pingul. In Vitro uuringud on näidanud, et C-vitamiini puudumisel vähendavad rakud kollageenikiudude sünteesi ja ristsidemeid, nõrgestades naha struktuuri.

C-vitamiin on täiendav element, mis võib toita nahka seestpoolt väljapoole ja ka vastupidi. Uuringud kinnitavad, et suu kaudu manustatav täiendav C-vitamiin suurendab C-vitamiini taset vereseerumis ja ühtlasi ka nahas. Piisavas koguses C-vitamiini saamine täistoidust ja/või toidulisandina on oluline kogu organismi, sealhulgas naha heaolule.

C-vitamiin toimib ka väljastpoolt sissepoole ehk võib nahka positiivselt mõjutada, kui seda peale kanda. See toimib paljude erinevate protsessidena ja nende täielikuks mõistmiseks on vaja lisauuringuid. Kuid juba praeguseks on leitud, et nahale kantaval C-vitamiinil on mitmesuguseid ülesandeid. See toimib antioksüdandina, osaleb fotokaitses (päikese kahjuliku mõju eest) ning aitab ära hoida tumedaid laike põhjustavat pigmentatsiooni.

Fütotoitained ja lipiidid.

Fütotoitaineid leidub taimedes ja need hõlmavad laia spektrit ühendeid, sealhulgas karotenoide ja polüfenoole nagu flavonoidid, isoflavoonid, kurkuminoidid (kui nimetada vaid mõningaid). Fütotoitainetel on loendamatult palju rolle meie kehas ja nahas.

Nahas leiduvad lipiidid on eluliselt tähtsad, eriti just oomega-3 ja oomega-6 rasvhapped, kuna need moodustavad osa naha struktuurist. Nahka on integreeritud palju erinevaid lipiide, sealhulgas kolesterooli, fütosteroole ja keramiide.

Kalaõli on kõige rohkem teaduslikult kinnitatud oomega-3 rasvhappe allikas ja vägagi populaarne toidulisand südame toetamiseks. Viimased uuringud kinnitavad, et oomega-3 rasvhapped mõjutavad ka naha lipiidide koostist.

Linoolhape, olles asendamatu oomega-6 rasvhappe tähtsaim osa, on epidermise kõige rikkalikum rasvhape, mida tuleb saada toidust, kuna organism seda ise ei sünteesi. Asendamatute rasvhapete ebapiisav tase põhjustab naha kaudu suurenenud veekadu.

Värsked uuringud on tuvastanud nahale kantavate taimsete lipiidide ja fütosteroolide efektiivsust. Kasutades neid nahahooldustoodetes ehk välispidiselt, on leitud, et neil on taastav toime. Peegeldusspektrofotomeetria meetodiga uurisid teadlased nahale kantava fütosterooli mõju naha paranemisele ja leidsid, et fütosterooliga töödeldud kahjustatud nahal taastud naha kaitsebarjääri funktsioon kiiremini kui fütostreooliga töötlemata nahal.

Ka teistel lipiididel on oma rollid ja üha rohkem uuritakse taimseid õlisid ja ühendeid. Näiteks argaaniaõli uurimisel on tuvastatud, et see vähendab märkimisväärselt naha kaudu vedeliku väljumise kiirust ja suurendab oluliselt epidermise veesisaldust ja selle elastsust. See mõju avaldus eriti menopausijärgsetel naistel ja huvitaval kombel olid tulemuste parendamiseks tõhusad nii argaaniaõli seespidine tarbimine kui ka nahale kandmine.

Kõik lipiidid pole siiski ühesugused. Kontrollrühmas osalejad tarbisid ja/või kandsid nahale oliiviõli ega näinud sugugi naha paranemist. Teadlased oletasid, et see on tingitud sellest, et argaaniaõlis on tänud E-vitamiini sisaldusele kõrgem antioksüdantide tase. Sellest järeldub, et ühel toitainel või koostisosal võib olla mitu toimemehhanismi ja nad toimivad sünergias mõne teise toitainega. Seetõttu sisaldubki kõrgekvaliteedilises nahahooldustootes mitmetoimelisi koostisosi, mis toimivad läbi erinevate mehanismide parima tulemuse saavutamise nimel.

Järeldused.

Meie nahk on hämmastavalt keeruline organ, olles ühtlasi ka keha suurim organ – umbes 15% kogu keha massist. Nahal on palju olulisi funktsioone nagu kehatemperatuuri ja vee sisalduse reguleerimine. Keha vabaneb pidevalt vanadest naharakkudest ning toodab kiiresti uusi rakke. Nahk uueneb ligikaudu iga kuu tagant.

Tervislik elustiil – täisväärtuslik ja tasakaalustatud toitumine, piisav vedeliku tarbimine, regulaarne ja piisav magamine, stressi vähendamine, tubakast ja alkoholist hoidumine – mõjutab positiivselt naha kvaliteeti ja välimust. Nutriance Organic hooldussari pakub nahale merest pärinevate toitainete kaudu unikaalset biosobivust ja harmoonilist toimet, mis on loodud tuginedes parimate nahahooldusekspertide, merebioloogide ja tipptasemel uurimis- ja dermatoloogiakeskuste teadmistele.

Tulemuseks on kaunis, terve ja kaitstud nahk. Uue Rejuvenating Rich Cream koostisse kuulub hulgaliselt võimsaid koostisosi – fütotoitaineterikas botaaniline vananemisvastane meretaimede kompleks (Botanical Anti-Aging Marine (BAAM) Complex), hüaluroonhape, C-vitamiin ja toitev lipiidide segu. See kõik kaitseb nahka agressiivsete keskkonnamõjude ja niiskuskao eest, mis on naha nooruslikkuse suurimad vaenlased, kuid millega tuleb pidevalt silmitsi seista.

Nutriance Organic tootesarjaga tutvumine ja tellimine SIIN

Võimsaid toitaineid maalt ja merelt.

TOP

X