E-vitamiin ja oksüdatiivne stress.
0

E-vitamiin on olulisel kohal, et kaitsta sinu rakke oksüdatiivse stressi eest. See omakorda aitab kaasa sinu üldisele heaolule.

Igapäevaselt puutume kokku vabade radikaalide ja nende negatiivse mõjuga inimorganismi rakkudele, selle takistamine on seega pidev väljakutse. Vabad radikaalid satuvad kehasse ümbritsevast keskkonnast – sigaretisuitsust, õhusaastest ning päikese ultraviolettkiirgusest.

Ka keha ise määrab ära vabade radikaalide tekke, eriti reaktiivsete hapniku osakeste (RHO). Kui keha muudab toitu energiaks, moodustub endogeenselt RHO-d, mistõttu on oluline tarbida kaitsvaid aineid, mis aitaksid võidelda oksüdatiivse stressi hävitava mõju vastu.

E-vitamiini kohta on palju väiteid, mis viitavad selle potentsiaalile heaolu edendamisel ja oksüdatiivsel kaitsel. Euroopa soovituslik E-vitamiini päevane kogus on 12 mg. Et koos toiduga seda piisavas koguses saada, peaks sööma pähkleid, seemneid ja köögiviljaõlisid, mis on ühed parimad E-vitamiini allikad. E-vitamiini leidub küllaldaselt ka roheliste lehtedega köögiviljades.

Enamasti siiski ei sööda eelnimetatud toiduaineid ning pigem tarbitakse väikese rasvasisaldusega toite. See aga vähendab E-vitamiini imendumist, kuna tegu on rasvlahustuva vitamiiniga. Probleemi lahenduseks sobivadki siis toidulisandid.

E-vitamiinide perekond looduses.

E-vitamiin on rasvas lahustuv vitamiin, mis koosneb erinevatest ühenditest. Kaheksa kõige tähtsamat ühendit, mis E-vitamiinide perekonda kuuluvad, võib jagada kahte rühma: tokoferoolid ja tokotrienoolid.

Kummaski neist rühmadest on alfa-, beeta-, gamma- ja delta-ühendid. Alfatokoferool avastati esimesena ning toodete koostist kajastavas infos väljendatakse seetõttu üksnes selle sisaldust, kuigi uurimused on näidanud, et ka teistel rühmadel võib olla varem avastamata tähtsust.

Kuidas ära tunda sünteetilist E-vitamiini.

Naturaalne E-vitamiin on väga kallis tooraine ja seetõttu on E-vitamiini kunstlik valmistamine ning sünteetilise vitamiini kasutamine paljudele ettevõtetele tasuv olnud. Sel põhjusel leidubki tänapäeva turul palju tooteid, mille koostisse kuuluv E-vitamiin on 100%-liselt või pooleldi sünteetiline.

Kui toote kohta on olemas täpsem toote koostist puudutav informatsioon (sisudeklaratsioon), on kerge otsustada, kas on tegemist loodusliku või sünteetilise E-vitamiiniga.

Naturaalset E-vitamiini väljendatakse alati d-alfatokoferoolina. Sünteetilise E-vitamiini kohta on tähis dl-alfatokoferool; ehk ”d” on naturaalse ja ”dl” sünteetilise E-vitamiini tähis.


Looduslik antioksüdant.

E-vitamiin toimib inimese organismis põhiliselt antioksüdandina. See tõstab rakkude võimet kaitsta end soovimatute oksüdeerumisreaktsioonide eest ning kaitseb sellega eriti rasvu sisaldavaid kelmeid, mis leiduvad närvisüsteemis, lihastes ja südameveresoonkonnas. See parandab organismi võimet omastada A-vitamiini.


NeoLife E-vitamiini sisaldav nisuiduõli –mitte 
ainult alfatokoferool, vaid kogu E-vitamiinide perekond.

Tänapäeval on müügil rida naturaalseid E-vitamiini preparaate, mis sisaldavad ainult alfatokoferooli. Kuigi tooted on looduslikud, saab neist vaid ühte perekonda kuuluvatest E-vitamiinidest. Seevastu NeoLife naturaalne E-vitamiin sisaldab tervet E-vitamiinide perekonda just sellisel kujul, nagu neid looduses leidub.

NeoLife naturaalne E-vitamiin koosneb hoolega valitud looduslikust nisuiduõlist, mis sisaldab kõiki tokoferoole. Sellesse on koondatud E-vitamiini kasulikud küljed: tokoferoolid ja tokotrienoolid esindatuna just sellises omavahelises vahekorras, nagu neid ka looduses leidub.

Lisaks neile on preparaadis veel teisi toitaineid, mis toidus E-vitamiiniga alati koos esinevad ja teda omalt poolt täiendavad.


Lähtekohaks on täisväärtuslik naturaalne 
nisuiduõli.

Kuidas saada paremat E-vitamiini? NeoLife ainulaadne E-vitamiin on tõepoolest parem E-vitamiin. Kasutades ära oma teadmisi, oskusi ja püüdlusi olla alati parim, on NeoLife suutnud pakkuda kogu E-vitamiinide perekonna pehmes želatiinkapslis.

Tähtsaimaks osaks preparaadis on looduse enese naturaalne E-vitamiin – nisuiduõli, kuid mitte igasugune nisuiduõli.

NeoLifel teadmistel põhineva teraviljalipiidide ekstraheerimisprotsesside analüüside tulemusel valiti välja kõige parem saadaolev nisuiduõli. See töötlemata, külmpressimismeetodil valmistatud õli on parim, mida tänapäeva tehnoloogia suudab toota ja mida raha eest osta saab. Samuti tagab see, et igas NeoLife E-vitamiini kapslis on olemas kõik looduses esinevad E-vitamiini toitained.

Lisaks eelnevale on lisatud tootele spetsiaalselt välja valitud ja puhast, 100%-liselt naturaalset E-vitamiinisegu, kus d-alfatokoferoolisisaldus on suhteliselt madal, kuid kus on rohkesti beeta-, gamma- ja deltatokoferoole ning kõiki tokotrienoole.

Kõige lõpuks on lisatud tootele veel kvaliteedilt parimat 100%-liselt puhast d-alfatokoferooli, mis moodustab toitainetuuma kõiki E-vitamiini komponente sisaldavas preparaadis.


Kõige selle tulemusena on NeoLife klass 
omaette.

Kui seada eesmärgiks välja töötada parim võimalik E-vitamiinipreparaat inimese jaoks, siis on NeoLife selles osas oma ülesande täitnud, sest see on:

• parim naturaalne nisuiduõli,

• kõige rikkalikum looduslik E-vitamiini preparaat,

• puhas ja naturaalne tokoferoolikontsentraat.


E-vitamiini sisaldus NeoLife toidulisandites:

 Wheat Germ Oil
 10 mg/kapslisLooduslik E-vitamiin
nisuiduõlist ja sojast.
Pro Vitality+
 12 mg/pakikesesLai valik kõige olulisemaid
toitaineid igapäevaseks
tarbimiseks.
NeoLife Shake
 3,5 mg/pakikesesTäiuslik toitainete
kooslus toidukorra
asendamiseks.
Betaguard
 4 mg/tabletisToitainete sünergiline
koostis, mis kaitseb
oksüdatiivse stressi eest.
Carotenoid Complex
 6 mg/kapslisPuu- ja köögiviljade
ekstraktid, mis on
tugevad antioksüdandid
NeoLife Bar
 7,8 mg/batoonisLooduslik vahepala
puuviljade, pähklite,
terade ja seemnetega.
Formula IV Plus
 Formula IV / Multi
7,5 mg E-vitamiiniErinevad valikud multi-
vitamiinide ja mineraa-
lidega igaks elujuhtumiks.
Cruciferous Plus
3 mg/tabletisOlulised toitained rist-
õielistest köögiviljadest.
 Vitasquares
 2 mg/tabletisParim näritav multi-
vitamiin lapse kasva-
vale organismile.

TOP

X